Informácie

Voľne žijúce zvieratá v Taliansku: Albanella minor Circus pygargus L., 1758

Voľne žijúce zvieratá v Taliansku: Albanella minor Circus pygargus L., 1758



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Systematická klasifikácia a distribúcia

Trieda: vtáctvo
Objednať: Accipitriformes
rodina: Accipitridae
Milý: cirkus
druh: C. pygargus L., 17580

Lalbanella minor je dravý vták, ktorý zaujíma značnú časť Európy, Afriky, Ázie. V Taliansku hniezdi koncom jari v rôznych regiónoch stredného a severného Talianska, kolónie však existujú aj na Sardínii a Salento; jeho biotopy sú kopcovité oblasti, ale s otvorenými priestormi, ako sú obrábané pôdy alebo pasienky. Počas zimovania častejšie rákosia rákosia, močiare, vresy a zalesnené polia, stepné oblasti, savany a plodiny. V Palearktike ide o chovný a sťahovavý druh.

Albanella minor - Circus pygargus (fotografia http://focusingonwildlife.com)

Albanella minor - Circus pygargus (fotografia Michele Ferrato)

Albanella minor - Circus pygargus

Rozlišovacie znaky

Dĺžka: 43-47 cm
Rozpätie krídla: 105 - 120 cm
Hmotnosť: 230 až 435 g. Samica o niečo ťažšia ako samec.

Samec má horné časti z popola šedej farby s čiernymi vonkajšími primárnymi remixmi. Svetlosivý kabát. Samica má hnedohnedú hornú časť. Biely vrch, krémové spodné časti s tmavšími pruhmi. Žiadne sezónne zmeny. Nezrelé podobne ako žena. Lietajte pomaly a stabilne hliadkujte po zemi v nízkej nadmorskej výške a kĺzajte s krídlami udržiavanými v otvorenom tvare V. Kompletný postprodukčný ročný neoprénový oblek so zatknutím počas migrácie a dokončený v zimujúcich štvrtiach (zdroj www.sterna.it).

Biológie

Pravidelný migrant na veľkom fronte so zimoviskami v južnej saharskej Afrike. Spravidla ticho s výnimkou reprodukčného obdobia. Hniezdi na zemi, v bylinnej aj kríkovej vegetácii, často v obilninách a krmovinách. Živí sa drobnými stavovcami, najmä mikro-cicavcami, príležitostne vajciami a kurčatami. Vyskytuje sa v otvorených prostrediach všetkých druhov, trávnych porastoch aj v nadmorskej výške, na pastvinách, vresoviskách, obilninách atď., Zvyčajne v relatívne nízkych nadmorských výškach.


Video: TOP 5 - Divé ZVIERATÁ, ktoré zachránili ĽUDÍ (August 2022).